Kedves Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a pandémia ideje alatt képzésünk digitális oktatással zajlik!
Szerb nyelvtanfolyam

Miért a szerb?

Amit nem kezdesz el, azt nem is fejezed be. (szerb közmondás)

A szerb nyelv a délszláv nyelvek csoportjába tartozik. Közel áll a horvát, bosnyák, macedón, szlovén, bolgár nyelvekhez, így ha valaki beszél szerbül akár több országban is meg tudja értetni magát. A szerb és a horvát nyelv közötti hasonlóságnak köszönhetően, aki megtanulja az egyik nyelvet, kevés különbség megtanulása révén könnyen nyelvvizsgát tehet mindkét nyelvből.

Munka…

Bár elsőre azt gondolnánk, hogy csak a határ közelében lehet érdekes a szerb nyelv ismerete, ugyanakkor vezető állásportálokon böngészve ráébred az ember: számtalan munkalehetőség nyílik meg az ember előtt, amint a szerb nyelvet elsajátította.

… és szórakozás!

Ha magával ragadnak Kusturica filmjei, Goran Bregovic dalai, akkor feltétlenül láss neki a szerb nyelvtanulásnak, hogy mindent eredeti nyelven évezhess, ezzel is továbbfejlesztve nálunk megszerzett szerb nyelvtudásod.

Szerb nyelvtanfolyamainkon

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind csoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a szerb nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem szerbül gondolkodj, amikor szerbül beszélsz.

Nem felejtjük el anyanyelvedet sem!

Miközben az a célunk, hogy szerbül gondolkodj és beszélj, folyamatosan számolunk azzal is, hogy magyar anyanyelvűként tanulod az idegen nyelvet. Biztosíthatunk, hogy a tipikusan „magyar nehézségekre, hibákra” jól bevált módszereink vannak!

Mi Benned gondolkodunk!

Bármelyik képzési formát is választod, folyamatosan figyelni fogunk Rád (az igényeidre, a nyelvi fejlődésedre), és külön Neked szóló tanácsokkal (is) segítjük a hatékony nyelvtanulásodat!

Csoportlétszám

A csoport 5 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Szerb  nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk, melyet igény szerint angol nyelven is kérhetsz.

Szerb nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1:
Kezdő 2:

Újrakezdő 1:
Újrakezdő 2:

Középhaladó 1:
Középhaladó 2:

Haladó 1:
Haladó 2:
Haladó 3:

Felsőfok 1: 48 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 48 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Szerb kezdő (A1/1)
Indulás:
2021.05.25.
Óraszám:
40
Nap:
K - Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
65 000 Ft
Szerb kezdő (A1/1)
Indulás:
2021.05.29.
Óraszám:
40
Nap:
Szo
Időpont:
13:00-16:15
Ár:
65 000 Ft
Szerb újrakezdő (A1/2)
Indulás:
2021.05.24.
Óraszám:
40
Nap:
H - Sze
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
65 000 Ft
Szerb kezdő (A1/1) Živić Tímea anyanyelvi tanárnővelTEMATIKA
Indulás:
2021.06.28. (minimum 5 fő)
Óraszám:
40
Nap:
Péntek
Időpont:
17:30-19:00
Ár:
72 000 Ft

Tanáraink

Živić Tímea

Živić Tímea anyanyelvi oktató

Jugoszláviában (később Szerbia) születtem. Többnyelvű családban láttam meg a napvilágot. Édesanyám magyar anyanyelvű, édesapám szerb és horvát származású. Így mindhárom nyelvet anyanyelvi szinten beszélem. Egyetemi tanulmányaimat Szerbiában, szerb nyelven végeztem el. Végzettségemet tekintve szociológus vagyok. Kezdetben filozófiát és szociológiát tanítottam magyar és szerb tannyelven, később az RTV Spektarban pénzügyi és HR területen dolgoztam. Így tettem szert az  üzleti és vállalati szaknyelvi tudásra.

2009-ben Szlovéniába költöztem, ahol újságíróként és nyelvtanárként dolgoztam. Magyar nyelvet oktattam szerb, horvát és szlovén anyanyelvű diákoknak. 2011-ben elvégeztem a Ljubljanai Egyetem Bölcsészettudományi Karának a szlovén mint idegennyelv felsőfokú  képzését.

2012-ben Budapestre költöztem.  2013 óta magántanárként felnőtteket oktatok szerb, horvát és szlovén nyelvre. Szerteágazó munkatapasztalatomnak köszönhetően képessé váltam az általános nyelvi kompetenciák mellett az üzleti, HR, pénzügyi és számviteli, média és idegenforgalmi szaknyelv tanítására. Például nálam tanult a Deutsche Presse-Agentur legújabban kinevezett nyugat-balkáni  társ tudósítója.

Számomra kiemelt jelentőséggel bír, hogy a nyelvtani tudás átadása mellett az órák során feloldjam diákjaim nyelvi gátlását  és bátran merjenek beszélni.

Diákok véleménye

"Nagyon elégedett vagyok a szerb tanfolyam minőségével, az órák nagyon tartalmasan telnek. A tanár úr elképesztően kedves és jól adja át az anyagot, kiegészíti nagyon sok hasznos információval. Mindenkinek csak ajánlom a Soter Nyelviskolát!"
-Kata