Svéd nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Miért a svéd nyelv?

Légy önmagad. A világ imádja az eredetit. – Ingrid Bergman

Ha mindig is érdekelt a svéd kultúra, ha szimpatikus a svéd mentalitás, ha szeretnél még többet megtudni az ottani életről, a svéd nyelvről, akkor nálunk a helyed!

A svéd nyelv

(svédül svenska) az indoeurópai nyelvek germán családjába tartozó észak-germán, avagy skandináv nyelv. Legközelebbi rokona a dán, mellyel együtt az észak-germán nyelvek keleti csoportját alkotják, míg a nyugati ághoz a norvég, a feröer és az izlandi nyelvek tartoznak. Ezek között a nyelvek között a rokonság oly közeli, hogy a svédek, norvégok és dánok saját anyanyelvüket használva többé-kevésbé megértik egymást. A földrajzilag távolabb fekvő területeken beszélt skandináv nyelvek, az izlandi és feröer azonban más helyzetben vannak. Utóbbiak saját, elszigetelt fejlődési utat jártak be, és a kontinensen élő skandináv beszélők már nem értik meg ezeket a nyelveket.

A svéd nyelv anyanyelvi beszélőinek száma kb. 9 millió. Svédországban és Finnországban hivatalos nyelv.

Ha mindig is érdekelt a svéd kultúra, ha szimpatikus a svéd mentalitás, ha szeretnél még többet megtudni az ottani életről, a svéd nyelvről, akkor nálunk a helyed!

Munka…

Míg korábban sokan a svédországi munkavállalás miatt tanulták a svéd nyelvet, mára már számottevően gyarapodott azon nyelvtanulók száma is, akik a magyarországi munkaerőpiacon kívánják pénzre váltani svéd nyelvtudásukat. Számtalan svéd cégnek van magyarországi érdekeltsége. A legnagyobbak közülük az Ericcson, az Elektrolux, a Tetra Pak, a H & M valamint az Ikea.

Ha mégis a svédországi letelepedés szerepel a tervek között, akkor a személyi szám, a szakszervezet és a kollektív szerződés fogalma bizonyosan beépül a szókincsedbe! Fontos információ, hogy tartós letelepedés esetén, azaz három hónapnál hosszabb tartózkodás esetén a svéd adóhivatalnál kell igényelni személyi számot. Svédországban nincs minimálbér, ellenben van kollektív szerződés, amelyben tárgyalásos úton a munkaadók és a szakszervezetek közösen rögzítik a különféle ágazatok béreit. Általában egy tól-ig összeget szokás megállapítani.  Az egyénenkénti munkabért, a munkaadó, a szakszervezet és maga a munkavállaló közösen szokta kialakítani. Ezt a munkavállaló kora, a végzettsége és a tapasztalatai alakítják ki.

... és szórakozás!

Abba, Alfred Nobel, Nils Holgersson, Ingmar Bergman, Astrid Lindgren, Stieg Larsson… Csak néhány név a rengeteg svéd közül, akik akár a filmtörténetben, akár a zenében, akár az irodalomban, akár a képzőművészetben maradandó nyomot hagytak. Az előbbiekben felsoroltak mind megkönnyíthetik a svéd nyelvtanulást, hiszen minél inkább megismered a svéd kultúrát, annál könnyebben fogsz tudni svédül gondolkozni, svédül beszélni.

Svéd nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind csoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a svéd nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!
Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem svédül gondolkodj, amikor svédül beszélsz.

Csoportlétszám

A csoport 6 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Svéd nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

SVÉD NYELVTANFOLYAM

Szintrendszer

Kezdő 1: 48 órás modul, Riv Start 1. -6. lecke
Kezdő 2: 48 órás modul, Riv Start 7. – 12. lecke

Újrakezdő 1: 48 órás modul, Riv Start 13. – 17. lecke
Újrakezdő 2: 48 órás modul, Riv Start 18. – 20. lecke

Középhaladó 1: 48 órás modul, Riv Start 1. – 4. lecke
Középhaladó 2: 48 órás modul, Riv Start 5. - 8. lecke

Haladó 1: 48 órás modul, Riv Start 9. - 12. lecke
Haladó 2: 48 órás modul, Riv Start 13. -15. lecke
Haladó 3: 48 óra, Riv Start 16. – 18. lecke

Felsőfok 1: Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: Tanáraink által összeállított tananyag

 

Használt tankönyvek

Riv Start A1+A2, Riv Start B1+ B2

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Svéd kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.30.
Online oktatás!
Óraszám:
48
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Svéd kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.29.
Online oktatás!
Óraszám:
48
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Svéd kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.27.
Online oktatás!

Óraszám:
48
Nap:
Szombat
Időpont:
9:00-12:15
Ár:
72 000 Ft
Svéd újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2024.01.29.
Online oktatás!
Óraszám:
48
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Svéd újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2024.01.30.
Online oktatás!
Óraszám:
48
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Svéd középhaladó (B1/1)
Indulás:
2024.01.29.
Online oktatás!
Óraszám:
48
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Svéd haladó (B2/1)
Indulás:
2024.01.31
Online oktatás!
Óraszám:
48
Nap:
Szerda
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft

Diák vélemények

Nagyon élvezem a Soter Nyelviskola svédóráit. A tanárnőnk, Ági a csoport igényeihez alkalmazkodva beszédközpontú órákat tart, miközben a többi nyelvi készség (írás, olvasásértés, hallásértés) fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. A tematika változatos, rengeteg kiegészítő anyagot hoz a tankönyv mellé, a szókincsünk rohamosan fejlődik. Az órák rendkívül lelkesítőek és motiválóak.
Bea

Színvonalas oktatás, remek tanár, oldott hangulat az órákon. Balàzstól nem csak svédül tanulunk, hanem a svéd kultúrát és gondolkodást is elsajátítjuk. Jättebra!
Ági

Én személy szerint a svéd tanfolyamról tudok véleményt alkotni, amit 2015 szeptembertől Balázs tartott. Talán az is jól minősíti az oktatást, hogy decemberben az egész csapat teljes létszámmal folytatta a tanulást a következő szinten. Balázs mindig pontos, rengeteget tanulunk és nem mellesleg nagyon jó hangulatúak az órák. A tananyag változatos, a feladatok érdekesek és az adott szinthez mérten megfelelőek. Balázs már az első kezdő tanfolyamon is nagy hangsúlyt fektetett a szóbeli kommunikációra és a helyes kiejtésre, ami valamilyen formában minden órán előjön. Mindenkinek ajánlom, aki a svéd nyelvben komolyabban gondolkodik.
Aliz

Tanáraink

Balázs

Balázs
Svédországgal és a svéd nyelvvel való kapcsolatom egészen kicsi gyerekkorban kezdődött, amikor családom Stockholmba költözött. Ott nőttem fel és végeztem el az iskolai és egyetemi tanulmányaimat is. Közel 20 év ott tartózkodás után elmondhatom, hogy nagyon jól ismerem az országot, az embereket, a kultúrát és a nyelvet, és nagyon fontos számomra, hogy ezt a tudást minél jobban át tudjam adni a tanulóknak is. Mindig törekszem arra, hogy a nyelvórák - igazi svéd stílusban - minél közvetlenebbek és kellemesebb hangulatúak legyenek minden résztvevő számára. Az oktatás jellege beszédközpontú, praktikus és célratörő. Emellett nyitott vagyok bármilyen ésszerű ötletre és javaslatra is az órákkal kapcsolatban. 

Az eddigi tanfolyamok eredményeként számos korábbi tanulóm sikerrel tudott érvényesülni a szerzett svéd nyelvtudásával, Svédországban és Magyarországon egyaránt. Várok minden kedves érdeklődőt

Ildi

Ildi
Hej! Ildi vagyok 
svédet, portugált és magyart tanítok. Körülbelül 5 éve dolgozom nyelvtanárként. Az ELTÉ-n végeztem skandinavisztika-portugál szakon, a hungarológiát most taposom. Éltem Svédországban és Portugáliában is (10 és 8 hónapot). Stockholmban bevándorlókat tanítottam svédre, 10-50 fős vegyes nemzetiségű csoportokban, sokszor bárminemű közös nyelv nélkül. Ebben az időszakban nagyon sokat fejlődtem, meg kellett tanulnom kreatívan tanítani, ugrálva vagy éppen énekelve magyarázni. Drámapedagógiával is foglalkozom, ami szintén hozzájárul a módszereimhez – fontosnak tartom, hogy a mozgás, a ritmus és a játék is része legyen az óráknak, hiszen ezek az emlékezés ragasztói. Várok mindenkit sok szeretettel!

Tolmi

Tolmi
"Tolmi vagyok, Svédországban születtem, svéd és magyar szülőktől, így mindkét nyelv az anyanyelvem. Óvodapedagógusként végeztem és dolgozom főállásban, emellett immár 3 éve tanítok svéd nyelvet a Soterline Nyelviskolánál. Óráimon szívesen alkalmazom svéd gyerekkori, valamint óvónői tapasztalataimat játékos feladatok kitalálásában. :)"

Ági

Ágnes
Az ELTE skandinavisztika szakán végeztem svéd nyelv és irodalom szakon. 2003 óta tanítok svéd nyelvet nyelviskolai keretek között. 2007 óta svéd nyelvű könyvek fordításával, svéd irodalommal kapcsolatos cikkek publikálásával is foglalkozom. A Soter Nyelviskolában 2013 óta tanítok. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a tanulók személyes igényeinek, érdeklődésének megfelelő tananyagok összeállítására, és a személyre szabott tanulási módszerek kialakítására. Nyelvtanulás közben a tanítványaim átfogó kulturális háttérismeretekkel gazdagodnak. Jelenleg tematikus szókártyák írásával is foglalkozom a nyelviskolai tananyagfejlesztés keretében.

Orsolya

Orsolya
Orsolyának hívnak, nyelvtanári diplomámat az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem angol nyelv és irodalom, valamint skandinavisztika szakon. Egyetemi éveim végétől folyamatosan számos korosztálynak tanítok angol és svéd nyelvet egyéni és csoportos nyelvórák keretében. Fontosnak tartom, hogy az óráim során a stabil nyelvtani alapok mellet a hétköznapi életben is jól alkalmazható tudást adjak át a nyelvtanulóknak, figyelembe véve a célnyelvi környezet szociokulturális jellegzetességeit.  A tanári munkában rejlő kreatív lehetőségek teret adnak a folyamatos megújulásra, így az óráimat gyakran színesítem nyelvi játékokkal valamint kiegészítő tananyagokkal. Számomra az igazi sikert az jelenti, amikor a különböző célkitűzéssel érkező tanulókat a céljaik megvalósításán túl hozzásegíthetem ahhoz, hogy megéljék a nyelvtanulás igazi örömét és szívesen foglalkozzanak a tanult nyelvvel és a hozzá kapcsolódó kultúrával akár az órákon kívül is. Hiszem, hogyha a nyelvtanulás élménnyé válik, akkor az eredmények sem maradnak el.

Határontúl

 

Munkalehetőségek