Portugál nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Miért a portugál nyelv?

A vasárnap tökéletes a kezdéshez. Mindenki a hétfőt, a hét első napját tartja az új dolgok kezdetéhez legjobbnak (...). Egy nappal a többiek előtt járni, akik csak haboznak és tétováznak, nem végeznek soha, semmivel... (Blue Jeans – álnéven publikáló portugál író)

Tanuld meg Figo, Coelho, Magellán és a szívtipró brazil focizsonglőrök nyelvét!

Több mint 210 millió ember anyanyelve a portugál, így a spanyol után a második legtöbb beszélővel rendelkező újlatin nyelv, a világ nyelvei közül az 5-7. helyen áll. A portugált egymástól távol eső országokban beszélik tömegesen. A nyelv legnagyobb bázisa a 184 milliós Brazília, de 17 millió ember érti Afrikában, ha portugálul beszélsz, nem beszélve a gyönyörű Portugáliáról. Egyéb országokban 6 millió anyanyelvi beszélővel találkozhatsz. A portugál sokak által beszélt, de nem hivatalos nyelve Andorrának, Luxemburgnak, Namíbiának és Paraguaynak, így itt is jól jön a nyelvtudás.

Munka…

Ha állást keresel, óriási előnybe kerülsz a munkaerőpiacon ilyen különleges nyelvtudással. Az álláskereső portálokon tucatjával szerepelnek a különféle állások, amelyeknek alapfeltétele a portugál nyelvtudás. Ha szeretnél valami egyedi és különleges képességet a munkaerőpiacon zajló versenyhez, akkor láss neki a portugál nyelv elsajátításának.

...és szórakozás

Mind Portugália, mind pedig Brazília tartogat kellemes élményeket a nyelvtanulók számára. Kinek ne lenne kedve részt venni a riói karneválon, ellátogatni a Megváltó Krisztus szoborhoz, a szamba dallamaira mozogni, vagy éppen portugál kolostorokat és borvidékeket látogatni? Ha ez mind vonzóan hangzik, akkor képzeld el mindezt úgy, hogy a helyiek nyelvét beszélve élheted át mindezt. Már ezért az élményért is megéri megtanulni a nyelvet!

Portugál nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind csoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a portugál nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem portugálul gondolkodj, amikor portugálul beszélsz.

Csoportlétszám

Tanfolyamainkon külön szervezzük a brazil és az európai portugál nyelveket.

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Portugál nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

Portugál nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő: 1. A1/1 Português XXI. 1. kötet 1-6 leckék
Kezdő: 2. A1/2 Português XXI. 1. kötet 7- 12 leckék

Alap: 1. A2/1 Português XXI. 2. kötet 1-6 leckék
Alap: 2. A2/2 Português XXI. 2. kötet 7-12 leckék

Küszöb: 1. B1/1 Português XXI. 3. kötet 1-6 leckék
Küszöb: 2. B1/2 Português XXI. 3. kötet 7-12 leckék

Középhaladó: 1. B2/1 Português sem fronteiras 3. kötet 1. fele
Középhaladó: 2. B2/2 Português sem fronteiras 3. kötet 2. fele
Középhaladó: 3. B2/3 Exames de Português B2
Középhaladó: 4. B2/4 Exames de Português B2

Haladó: 1. C1/1 tanáraink által összeállított anyag
Haladó: 2. C1/2 tanáraink által összeállított anyag
Haladó: 3. C1/3 tanáraink által összeállított anyag
Haladó: 4. C1/4 tanáraink által összeállított anyag

Használt tankönyvek

Português XXI. 1.2.3. Livro do aluno + Caderno de exercícios
Português sem fronteiras

Exames de Português B2 preparação e modelos (középfokra vizsgaelőkészítő könyv, feladatminták +CD)

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Portugál kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.03.27.
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
68 000 Ft
Portugál kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.03.28.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
68 000 Ft
Portugál kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.03.25.
Óraszám:
40
Nap:
Szo
Időpont:
09:00-12:15
Ár:
68 000 Ft
Brazil kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.03.08.
Biztosan indul!
Online képzés.
Óraszám:
40
Nap:
Szerda
Időpont:
17:30-19:00
Ár:
68 000 Ft
Brazil kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.03.28.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
68 000 Ft
Brazil újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2023.03.30.
Óraszám:
40
Nap:
Csütörtök
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
68 000 Ft

Diákok véleménye

Kedves Nyelviskola,

Az Önök által indított brazil-portugál nyelvtanfolyamot és annak effektivitását szavakba nem lehet önteni. Krisztina tanárnőnek köszönhetően rendkívül alaposan, hatékonyan tudunk haladni a tananyaggal, köszönhetően a tanárnő felkészültségének, precizitásának és profizmusának. Elképesztően élvezetesek az órák és nagyon erős alapot kapunk (kaptunk) már az első órák oktatása alatt is. A tanárnő elképesztő 🙂 Nekem személy szerint annyira tetszenek a tanárnő órái, hogy akár ugyanezekre az órákra is újból jelentkeznék, de természetesen -és ezt gondolom a teljes csoport nevében mondhatom- lesz folytatása!

Köszönöm, hogy lehetőséget biztosítanak a brazil-portugál nyelv elsajátítására, továbbá azért, hogy mindezt egy ilyen fantasztikus és profi tanárnővel valósíthatjuk meg:)
Krisztián

Nagyon jó tempósan haladunk és a csapat is szuper. Fiatalos, rugalmas mindenki, öröm bejárni órára. A tanárnőnek meg minden órán van 1-2 helyben, Brazíliában szerzett sztorija, így igazán úgy érzem, hogy csupa praktikus tanulunk!
Péter

Tanáraink

Kriszta

Kriszta
Kriszta vagyok. A brazil-portugál nyelvvel 10 évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba, ami olyan erővel hatott rám, hogy szinte megbabonázva éreztem magam. Így született meg a döntés: ez a semmihez sem hasonlítható, szenvedélyes és egzotikus nyelv az enyém kell, hogy legyen, meg kell tanulnom! Angoltanári pályám mellé jól illett ez a kiegészítő nyelv, amelyet immáron már hatodik éve tanítok is. Megunhatatlannak tartom a brazil-portugál nyelvet, annyira sok szépség rejlik benne, az összes nehézsége mellett is mindenkit arra biztatok, hogy ha kacérkodik a brazil-portugál nyelv elsajátításával, ami abszolút eltér a kissé jobban ismert európai portugál változattól, akkor ne hezitáljon tovább mert megfosztja magát egy igazi csodától! Ha találkozunk a brazil nyelvóráimon, akkor már a tanfolyamon brazil hangulatra számíthatsz, mert nem kell feszengve magolnod, egyszerűen azt fogod észrevenni, hogy óráról órára haladva beléd épül a nyelv, ha elég nyitott vagy rá. Igyekszem kreatív módszereket alkalmazni és sok kiegészítő elemmel színesíteni a feladatokat, hogy ne legyenek unalmasak az órák! Várlak szeretettel Téged is!

Zsuzsa

Zsuzsa
Diplomás, az ELTE-n mester szakon végzett nyelvtanár vagyok.Sok éves nyelvtanári tapasztalattal rendelkezem. Oktattam hosszabb ideig a BME Nyelvi Központjában, valamint több nyelviskolában és számos multinacionális cégnél – jelenleg is. Hosszabb időket töltöttem Portugáliában. Egy évig a Lisszaboni Egyetem Bölcsészkarára jártam post-graduális kurzusra. Az oktatást mindig a tanulók motivációiból kiindulva tervezem és egyénre szabottan próbálom alakítani, a csoportos oktatásnál is . Legfőbb célom, hogy már a kezdetektől portugálul, oldott légkörben kommunikáljunk. A mai igényekhez igazodó, használható nyelvtudáshoz való juttatás a célom, és ennek eléréséért lelkesen küzdök a tanulóval együtt.