Norvég nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Miért a norvég?

Február: Visszatér a nap. – Roald Amundsen

A norvég a germán nyelvek északi ágához, a skandináv nyelvek nyugati ágához tartozik, zömében Norvégiában beszélik.

A modern norvég nyelv két nagy dialektikus ágra bomlik:  a nynorsk és a bokmål norvég. A nynorsk (újnorvég) nyelv anyanyelvi használata az ország lakosságának kb. 10%-ra jellemző (400 000 fő), azonban a hasonlóságok és a közös eredet miatt a többi norvég is megérti őket, noha nem könnyen. Mint neve is mutatja, a bokmål a könyvnyelv, ez az általános használatú, és a nyomtatott irományok nagy része is ezen jelenik meg. Azonban minden vidéknek van egy kis nyelvi sajátossága, a "tiszta bokmål'" leginkább Oslo és Trondheim környékén figyelhető meg.

Munka…

Tudtad, hogy az Európai Foglalkoztatási Hivatalnál (EURES) több ezer nyitott állás van európai uniós munkavállalók számára műszaki, informatikai, mérnöki, egészségügyi területen? Hogy Norvégiában akár egymillió Ft-nak megfelelő összeget is kereshetsz?

Tudtad, hogy magyar állampolgároknak 2009 óta nem kell munkavállalási engedély Norvégiában? Hogy Norvégiában kifejezetten támogatják, hogy a kvalifikált, norvégül beszélő, külföldi munkaerő munkát vállalhasson az országban?

És azt tudtad, hogy norvég nyelvtudás nélkül esélyed sincs, hogy elnyerj egy-egy ilyen nagyszerű állást? A legtöbb állás eleve norvégül van kiírva…

… és szórakozás!

Henrik Ibsen, Roald Amundsen. Vikingek és számik. Rénszarvasok és trollok. Fjordok, hegyek, sarki fény és éjféli nap. Norvégia számtalan tekintetben tud magával ragadni bárkit. Akár a természet rajongója vagy, akár az irodalom, akár a képzőművészet érdekel jobban, megtalálod a számításod. A norvég nyelvtanulást kitűnően kiegészítik akár a norvég tájakról szóló útikönyvek, akár a norvég nyelven íródott irodalmi művek.

Norvég nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind csoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük! Tanfolyamainkon nem csak a norvég nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!
Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem norvégul gondolkodj, amikor norvégul beszélsz.

Mi Benned gondolkodunk!

Bármelyik képzési formát is választod, folyamatosan figyelni fogunk Rád (az igényeidre, a nyelvi fejlődésedre), és külön Neked szóló tanácsokkal (is) segítjük a hatékony nyelvtanulásodat!

Csoportlétszám

A csoport 6 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Norvég  nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

Norvég nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 48 órás modul, Pa Vei 1. – 5. lecke
Kezdő 2: 48 órás modul, Pa Vei 6. – 10. lecke

Újrakezdő 1: 48 órás modul, Pa Vei  11. – 14. lecke
Újrakezdő 2: 48 órás modul, Pa Vei  15. – 17.  lecke

Középhaladó 1: 48 órás modul, Stein Pa Stein 1. – 4. lecke
Középhaladó 2: 48 órás modul, Stein Pa Stein 5. – 8. lecke

Haladó 1: 48 órás modul, Stein Pa Stein 9. – 12. lecke
Haladó 2: 48 órás modul, Stein Pa Stein 13. – 14. lecke
Haladó 3: 48 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1: 48 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 48 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek:

Pa Vei
Ny y Norge
Stein pa Stein

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Norvég kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.30.
Online oktatás.
Óraszám:
48
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Norvég kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.29.
Online oktatás.
Óraszám:
48
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Norvég újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2024.01.31.
Online oktatás.
Óraszám:
48
Nap:
Szerda
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Norvég középhaladó (B1/2)
Indulás:
2024.01.27.
Online oktatás.
Óraszám:
48
Nap:
Szo
Időpont:
9:00-12:15
Ár:
72 000 Ft

Diák vélemények

Nagyon élveztem az órákat, a tanár nagy jó  nem csak a nyelvről tanultunk, hanem a kultúrába is kicsit bele kóstoltunk, és az aktualitásokba (pl. magyar-norvég meccsek ottani visszhangja stb.), folyamatos volt a haladás nem volt olyan óra, ahol azt éreztem, hogy egyhelyben toporgunk. A csoport légkör is nagyon jó volt, nem volt senki passzív, mindenkinek ugyanolyan lehetőségei voltak.
János

Norvég kezdő tanfolyamra jártam ide, heti kétszer 3 órában. Nagyon elégedett voltam a tanárnő hozzáállásával és segítőkészségével. Az iskola jól megközelíthető helyen fekszik. Az oktatás menete hagyományosnak mondható, de így is hatékony és élvezetes.
Tibor

Tanáraink

Judit

Judit
Az ELTE anglisztika és norvég szakán, valamint Norvégiában szereztem nyelvtudásomat. A tanítás során mind a négy nyelvi készséget - írás, olvasás, hallás utáni szövegértés, beszéd – igyekszem fejleszteni. Előtérbe helyezem a szóbeli kommunikációt, fontosnak tartom, hogy a tanuló könnyen meg tudjon szólalni norvég nyelven.

Vera

Vera
Kolozsváron születettem, Budapesten élek. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen végeztem angol és norvég irodalom szakot, majd 1997-ben az Oslói Tudományegyetemen szereztem lektori diplomát. Újságíróként, televíziós szerkesztőként dolgoztam évekig. Számos angol, norvég, dán és svéd irodalmi művet fordítottam magyar nyelvre. Angol és norvég nyelvtanárként közel másfél évtizede dolgozom. 

Mária

Mária
Máriának hívnak, több, mint 30 éve tanítok norvég és német nyelvet. 1979-ben szereztem meg első diplomámat az ELTE-n, (földrajz-német szakos középiskolai tanár), 1984-ben a másodikat (norvég szak), 2006-ban a harmadikat(tantervfejlesztő- német nemzetiségi szak). Pályafutásom alatt nagyon sokféle embert, különböző korosztályt tanítottam, közel 15 évig voltam vizsgáztató az ELTE Idegen nyelvű Központjában, a Rigó utcában. Munkámat célirányultság és alaposság jellemzi, igyekszem jó hangulatú, változatos órákat tartani diákjaimnak.

Orsi

Orsolya
Orsolya vagyok, a nyelviskolában norvégot oktatok. Magyar és skandináv nyelvekből szereztem diplomát, jelenleg tanári képzésen tanulok. 2 éve foglalkozom nyelvoktatással, azóta számos, különböző típusú és intenzitású csoportom volt. Mind a lakossági, kevésbé intenzív, mind a szakmai, erősen intenzív csoportjaim sikerrel végzik el a tanfolyamokat.

Niki

Niki
Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Skandinavisztika mesterszakán végeztem, ahol a norvég nyelv és kultúra volt a fő szakom. Ezután tanítani kezdtem, szerettem volna minél hamarabb átadni a tudásom és tapasztalatom a tanulni vágyóknak, amit saját magam gyűjtöttem Norvégiában. Így is szeretném hozzásegíteni tanítványaimat az igazi „norsk kultur” megismeréséhez és későbbi, igazi megéléséhez.  Úgy gondolom, hogy a használható szókincs és kommunikáció elsajátítása a legfontosabb, mindezek mellett a "száraz" nyelvtant is játszva megtanuljuk. Többféle célhoz igazítva, többféle csoportot tanítottam már, és a tanítványaim többsége már kint dolgozik Norvégiában.