Lengyel nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Miért a lengyel nyelv?

„A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.”– II. János Pál

A lengyel egy szláv nyelv, amit ma közel 50 millióan beszélnek. Legközelebbi rokonai a szlovák, a cseh és a morva. A lengyel nyelvet latin betűkkel jegyzik le, 9 különleges szimbólummal egészítik ki a hagyományos ábécét. Egyik nyelvtani különlegessége, hogy egyáltalán nem használ névelőket, cserébe viszont összetett ragozási rendszere van. Lengyelországban összesen 6 különböző nyelvjárásban beszélik a nyelvet.

És miért érdemes lengyelül tanulni?

Munka…

Lengyel nyelvtudással valóban könnyű hazánkban állást kapni, hiszen minden nap közel 100 aktív álláshirdetés szerepel a különböző álláskeresőknek szóló weboldalakon. Keresnek munkatársakat multinacionális cégekhez, magyar vállalatokhoz és kulturális intézményekhez is. Ezen kívül természetesen Lengyelországban is elengedhetetlen a nyelvismeret az álláskereséshez és legtöbbször a tanuláshoz is.

…és szórakozás!

Lengyelországról először a tündéri kisvárosok, a lenyűgöző, valóban mesebeli építészet jut az ember eszébe. Ugyanakkor történelmi emlékhelyekben és természeti látnivalókban is bővelkedik az ország, nem is beszélve gazdag szellemi és kulturális kincséről. A lengyel mitológiai- és mondavilág az egyik leggazdagabb a szláv népekéi közül, olyannyira, hogy az egyik világszerte legnépszerűbb és legsikeresebb számítógépes játék hátteréül is elsősorban ez szolgál. Természetesen a játék látványvilága is nagyban támaszkodik a lengyel gyökerekre, egy-egy lengyel városban járva olyan, mintha csak a játék elevenedett volna meg. De nem csak a városok, a lengyel természet is mesébe illő, végeláthatatlan alföldek és havas hegycsúcsok szegélyezik az idelátogató útját. Éhen maradni sem fog senki, a lengyel konyha különlegességeit, például a pierogit és a zureket mindnekinek érdemes kipróbálnia, majd az egészet, ízlés szerint, egy kis kompótlével vagy vodkával kísérni – és természetesen mindezt a legjobb lengyelül megrendelni.

Legyen bármi a cél, munkavállalás, a lengyel konyha megismerése, elmélyülés a számítógépes játékból megismert mondavilágban, vagy egy autentikus lengyelországi utazás, a Soter Nyelviskola segíthet ezeknek az álmoknak a megvalósításában.

Hiszen egyedi tematikájú tanfolyamaink lehetőséget nyújtanak arra,
hogy a hallgatók egyéni kéréseinek megfelelően alakítsuk a tananyagot, arra koncentrálva,
amiben leginkább fejlődni szeretnének.

Lengyel nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind kiscsoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!
Tanfolyamainkon nem csak a lengyel nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!
Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem lengyelül gondolkodj, amikor lengyelül beszélsz.

Csoportlétszám

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Lengyel nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

Lengyel nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 40 órás modul 
Kezdő 2: 40 órás modul 

Újrakezdő 1: 40 órás modul    
Újrakezdő 2: 40 órás modul 

Középhaladó 1: 40 órás modul  
Középhaladó 2: 40 órás modul 

Haladó 1: 40 órás modul     
Haladó 2: 40 órás modul
Haladó 3: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Lengyel kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.10.30.
Óraszám:
40
Nap:
H - Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Lengyel kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.10.31.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Lengyel kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.10.28.
Óraszám:
40
Nap:
Szombat
Időpont:
09:00-12:15
Ár:
72 000 Ft
Lengyel újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2023.10.30.
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft