Latin nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Miért a latin?

Bátraké a szerencse. - Szimonidész

Sokan hibásan azt mondják, hogy a latin halott nyelv. Valóban, a mai modern nyelvtudományi értelemben anyanyelvként már senki nem használja Ciceró kommunikációs eszközét, de a latin velünk és bennünk él. Bizonyított tény, hogy újak kreálására az olaszban, a franciában, a spanyolban és az angolban latin eredetű szavakat használnak fel még mindig. A foglalkozások szakaszavaival, a tudomány terminusai és számos hétköznapi szó is latin eredetű.

Sajnos ha valaki a latin nyelvtanulásra gondol, akkor unalmas szövegmemorizálás, ragozás biflázás, ódon tantermi környezet és némi túlzással antik tantábla jut eszébe róla. Pedig ennek nem így kellene lennie. Úgy gondoljuk, hogy lehet a császárok nyelvét élvezhetően is tanítani és legalább olyan izgalmas folyamat jöhet ki belőle, mint a Ben Húr című film méltán híres szekérverseny jelenete. Ugyan úgy sok szemléltető eszközzel lehet a szavakat bemutatni, mint a modern latin nyelveknél, a nyelvtant meg úgy is meg lehet tanulni, ha nem mondjuk el 1000 haza fel menet a Füvészkert és a Pál utca között Boka János módjára az egyik latin főnév összes lehetséges ragozott alakját és az alakok latin megnevezését.
Aki Latin-Amerika nyelveit, vagy olaszt szeretne tanulni, aki tudományos pályára vágyik, vagy orvosnak készül, elengedhetetlen feladattal néz szemben: kell tudni latinul valamilyen szintig. Hála Istennek, vagyis Jupiternek, latinból nincs ajánlás az Európai Referenciakeretben, mit is jelent a B2-es társalgási szint Felszabadultan lehet társaloghattok egymást közt, hihetetlen nagy tudósoknak fogtok tűnni mások szemében.

Gyertek hozzánk, mi lefújjuk a latin nyelvtanításon ülő több ezer éves ósdi port és friss levegőt hozunk az Arénába, vagyis a tanterembe, miközben gladiátorként küzdesz az ablatívuszokkal.

Latin nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind csoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak az latin nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem latinul gondolkodj, amikor latinul beszélsz.

Nem felejtjük el anyanyelvedet sem! Miközben az a célunk, hogy latinul gondolkodj és beszélj, folyamatosan számolunk azzal is, hogy magyar anyanyelvűként tanulod az idegen nyelvet. Biztosíthatunk, hogy a tipikusan „magyar nehézségekre, hibákra” jól bevált módszereink vannak!

Mi Benned gondolkodunk!

Bármelyik képzési formát is választod, folyamatosan figyelni fogunk Rád (az igényeidre, a nyelvi fejlődésedre), és külön Neked szóló tanácsokkal (is) segítjük a hatékony nyelvtanulásodat!

Csoportlétszám

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Latin nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

Latin nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 40 órás modul
Kezdő 2: 40 órás modul

Újrakezdő 1: 40 órás modul
Újrakezdő 2: 40 órás modul

Középhaladó 1: 40 órás modul
Középhaladó 2: 40 órás modul

Haladó 1: 40 órás modul
Haladó 2: 40 órás modul
Haladó 3: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

 

Latin kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.27.
Online képzés!

Óraszám:
40
Nap:
Szombat
Időpont:
9:00-12:15
Ár:
72 000 Ft
Latin kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.30.
Online képzés!
Óraszám:
40
Nap:
K - Cs
Időpont:
18:00-19:30
Ár:
72 000 Ft
Latin kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.29.
Online képzés!
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft