Koreai nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Miért a koreai nyelv?

Ránézésre csak karikák, hóemberek és mindenféle furcsa jelek, de hamar logikát és szépséget lehet találni mind a koreai írásban, mind a koreai nyelvben. A magyar fülnek furcsán hangzó szavak egyszer csak ismerőssé és kedvessé válnak, nem hangzanak már idegenül, nem tűnik már mérges kiabálásnak a nyugodt, baráti beszélgetés. Sőt! Egy idő után hasonlóságokat is fel lehet fedezni a két nyelvben, hiszen például a koreaiak is ragokat használnak, ráadásul ezen kívül úgy hiszik, hogy a magyar nyelvvel (és néppel) közös gyökereik vannak.

És miért érdemes belevágni a koreai nyelv tanulásába?

Munka…

Koreában mindenki dolgozhat, aki elég szorgalmas, kitartó és kitűnően beszél koreaiul. Nyelvtudás hiányában azonban sajnos igen nehéz a munkavállalás, majdhogynem lehetetlen. Úgyhogy mindenkinek, aki dolgozni szeretne ebben a távoli országban, egészen biztosan megéri elsajátítani a koreai nyelvet, méghozzá minél jobban. Hasonló helyzetben vannak azok a diákok is, akik ösztöndíjjal szeretnének kijutni Koreába, hiszen szinte minden ma elérhető ösztöndíj pályázati kiírásának szövegében szerepel, hogy a koreai nyelvtudással jelentkező tanulókat előnyben részesítik. Ráadásul a nyelvtudást itthon is lehet használni, hiszen egyre több koreai vállalat létesít magyarországi képviseletet is, ahol a vezető koreai szakemberek és a beosztott helyi munkavállalók közti kommunikáció elősegítése a mindennapi sikeres munkavégzés egyik legfontosabb feltétele.

... és szórakozás!

Talán ma már senkinek nem kell elmondani mi is az a hallyu, avagy a koreai hullám. Néhány évvel ezelőtt szivárogtak be a köztudatba először szépen lassan, majd egyre gyorsabban a koreai kultúra modern képviselői: a tv-sorozatok, a soktagú lány és fiú együttesek, akik az egész világon népszerűsítik hazájukat. A legtöbb ember ma így találkozik először a koreai kultúrával, aztán egyre jobban megismeri: a lenyűgöző, csípős-fűszeres és rizs alapú koreai konyhát, a lélegzetelállító koreai művészetet és építészetet, a királyokról és királynőkről, tolvajokról és hercegekről szóló történeteket, és azt a szokatlan, elsőre talán idegen, de mégis rabul ejtő furcsa összhangot, ami Koreában mindenhol jelen van a modern és a klasszikus között.

Legyen bármi a cél, sorozatok vagy dalszövegek megértése, tudományos kutatások végzése, vagy éppen a koreai élet kipróbálása, a Soter Nyelviskola segíthet ezeknek az álmoknak a megvalósításában.

Hiszen egyedi tematikájú tanfolyamaink lehetőséget nyújtanak arra,
hogy a hallgatók egyéni kéréseinek megfelelően alakítsuk a tananyagot, arra koncentrálva,
amiben leginkább fejlődni szeretnének.

Koreai nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind kiscsoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a koreai nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem koreaiul gondolkodj, amikor koreaiul beszélsz.

Csoportlétszám

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Koreai nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

Koreai nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 1.
Kezdő 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 2.

Újrakezdő 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 3.
Újrakezdő 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 4.

Középhaladó 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 5.
Középhaladó 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 6.

Haladó 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 7.
Haladó 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 8.
Haladó 3: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek:

Sejong Hangugeo

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Koreai kezdő (A1/1
Indulás:
2023.10.30.
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Koreai kezdő (A1/1
Indulás:
2023.10.31.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Koreai kezdő (A1/1)
Indulás:
2023.10.28.
Óraszám:
40
Nap:
Szombat
Időpont:
9:00-12:15
Ár:
72 000 Ft
Koreai újrakezdő (A1/2)
Indulás:
2023.10.28.
Óraszám:
40
Nap:
Szombat
Időpont:
9:00-12:15
Ár:
72 000 Ft
Koreai újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2023.10.30.
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft

Résztvevői vélemények

,,Ez volt az eddigi legjobb tanfolyam, amin részt vettem elkepesztően sokat tanultunk és nagyon várom a folytatást” - Ildikó

Tanáraink

Niki

Niki

Egészen kisiskolás korom óta vonzott a Távol-Kelet, főleg Korea egészen különleges világa, ahol a modernitás és a klasszikus értékek páratlan módon tudnak egymás mellett érvényesülni.
A Soter nyelviskolában már több, mint 3 éve foglalkozom a koreai nyelv oktatásával egyéni és csoportos órák keretein belül.
Számomra fontos, hogy az órákat a hallgatók egy sikerélményként éljék meg mindamellett, hogy tudásukat a lehető legszilárdabb alapokra helyezzük és azokat csiszoljuk, bővítsük az előmenetel során. Ezért igyekszem többször felmérni a hallgatók érdeklődési körét és a nyelvtanfolyamokon az elsajátított tudást a gyakorlatba átültetve megismertetni velük különböző hagyományokat, mítoszokat és történelmi érdekességeket.

Dalma

Lilla

Mivel már kiskorom óta a nyelvek szerelmese voltam, tudtam, hogy a jövőben is szeretnék velük foglalkozni. Az egyik nagy szenvedélyem az koreai nyelv, amely hihetetlenül közel áll hozzám.

A nyelvek mellett véleményem szerint rendkívül fontos és kifizetődő élmény a kultúrák megismerése. Szerencsésnek mondhatom magam, amiért a koreai kultúra iránt érzett szeretetemnek hála huzamosabb ideig élhettem Dél-Koreában.

Szeretném másoknak is átadni a nyelvek és kultúrák iránti rajongásomat és megmutatni, mennyire szép élmény az ezekben való elmélyülés.

Panna

Panna

Mindig is szerettem új kultúrákat és nyelveket megismerni, illetve azokban elmélyülni. Szerencsére jó nyelvérzékkel rendelkezem, így a nyelvtanulás számomra cél, és egyben hobbi is. A koreai kultúra és nyelv különösen közel áll hozzám, évek óta foglalkozom vele.  Mindig is érdekelt a Távol-Kelet, nagyon szeretem a dualitását, mely ötvözi a modernitást, és a tiszteletet a hagyományok és a történelem iránt.

Szerintem a koreai nyelv és írás az egyik legkülönlegesebb a világon, mely által nem csak egy nyelvet, de egy egész kultúrát ismerhet meg az ember. Pár évvel ezelőtt én magam is a Soter nyelviskolában kezdtem el a koreai nyelvvel való ismerkedést, és remek alapot kaptam, melyet a koreanisztika szakon fejleszthettem tovább. Most én szeretnék segíteni azoknak, akik szeretnék elsajátítani a koreai nyelvet és egy kicsit jobban megismerni a Korea kultúráját.