Kedves Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a pandémia ideje alatt képzésünk digitális oktatással zajlik!
Koreai nyelvtanfolyam

Miért a koreai nyelv?

Ránézésre csak karikák, hóemberek és mindenféle furcsa jelek, de hamar logikát és szépséget lehet találni mind a koreai írásban, mind a koreai nyelvben. A magyar fülnek furcsán hangzó szavak egyszer csak ismerőssé és kedvessé válnak, nem hangzanak már idegenül, nem tűnik már mérges kiabálásnak a nyugodt, baráti beszélgetés. Sőt! Egy idő után hasonlóságokat is fel lehet fedezni a két nyelvben, hiszen például a koreaiak is ragokat használnak, ráadásul ezen kívül úgy hiszik, hogy a magyar nyelvvel (és néppel) közös gyökereik vannak.

És miért érdemes belevágni a koreai nyelv tanulásába?

Munka…

Koreában mindenki dolgozhat, aki elég szorgalmas, kitartó és kitűnően beszél koreaiul. Nyelvtudás hiányában azonban sajnos igen nehéz a munkavállalás, majdhogynem lehetetlen. Úgyhogy mindenkinek, aki dolgozni szeretne ebben a távoli országban, egészen biztosan megéri elsajátítani a koreai nyelvet, méghozzá minél jobban. Hasonló helyzetben vannak azok a diákok is, akik ösztöndíjjal szeretnének kijutni Koreába, hiszen szinte minden ma elérhető ösztöndíj pályázati kiírásának szövegében szerepel, hogy a koreai nyelvtudással jelentkező tanulókat előnyben részesítik. Ráadásul a nyelvtudást itthon is lehet használni, hiszen egyre több koreai vállalat létesít magyarországi képviseletet is, ahol a vezető koreai szakemberek és a beosztott helyi munkavállalók közti kommunikáció elősegítése a mindennapi sikeres munkavégzés egyik legfontosabb feltétele.

... és szórakozás!

Talán ma már senkinek nem kell elmondani mi is az a hallyu, avagy a koreai hullám. Néhány évvel ezelőtt szivárogtak be a köztudatba először szépen lassan, majd egyre gyorsabban a koreai kultúra modern képviselői: a tv-sorozatok, a soktagú lány és fiú együttesek, akik az egész világon népszerűsítik hazájukat. A legtöbb ember ma így találkozik először a koreai kultúrával, aztán egyre jobban megismeri: a lenyűgöző, csípős-fűszeres és rizs alapú koreai konyhát, a lélegzetelállító koreai művészetet és építészetet, a királyokról és királynőkről, tolvajokról és hercegekről szóló történeteket, és azt a szokatlan, elsőre talán idegen, de mégis rabul ejtő furcsa összhangot, ami Koreában mindenhol jelen van a modern és a klasszikus között.

Legyen bármi a cél, sorozatok vagy dalszövegek megértése, tudományos kutatások végzése, vagy éppen a koreai élet kipróbálása, a Soter Nyelviskola segíthet ezeknek az álmoknak a megvalósításában.

Hiszen egyedi tematikájú tanfolyamaink lehetőséget nyújtanak arra,
hogy a hallgatók egyéni kéréseinek megfelelően alakítsuk a tananyagot, arra koncentrálva,
amiben leginkább fejlődni szeretnének.

Koreai nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind kiscsoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a koreai nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem koreaiul gondolkodj, amikor koreaiul beszélsz.

Csoportlétszám

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Koreai nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk, melyet igény szerint angol nyelven is kérhetsz.

Koreai nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 1.
Kezdő 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 2.

Újrakezdő 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 3.
Újrakezdő 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 4.

Középhaladó 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 5.
Középhaladó 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 6.

Haladó 1: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 7.
Haladó 2: 40 órás modul, Sejong Hangugeo 8.
Haladó 3: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek:

Sejong Hangugeo

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Koreai kezdő (A1/1)
Indulás:
2021.01.25.
Óraszám:
40
Nap:
H - Sze
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
58 000 Ft
Koreai kezdő (A1/1)
Indulás:
2021.01.26.
Óraszám:
40
Nap:
K - Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
58 000 Ft
Koreai kezdő (A1/1)
Indulás:
2020.11.28.
Óraszám:
40
Nap:
Szo
Időpont:
09:00-12:15
Ár:
58 000 Ft
Koreai újrakezdő (A1/2)
Indulás:
2021.01.30.
Óraszám:
40
Nap:
Szo
Időpont:
09:00-12:15
Ár:
58 000 Ft

Diákok véleménye

 

Tanáraink

Dalma

Dalma
Dalma vagyok, koreai és magyar mint idegen nyelv szakon végeztem az ELTE-n, jelenleg hungarológia szakon tanulok. Egyetemi tanulmányaim során részletesebben foglalkoztam a koreai verbális és nem verbális kommunikációs technikákkal, valamint a koreai tradicionális kultúra egyes eleminek a mai kultúrában való továbbélésével.

Aki koreai nyelvet tanul, nem csak azért van nehéz dolga, mert egy új ábécét kell megtanulnia (tehát gyakorlatilag meg kell tanulnia írni és olvasni), hanem azért is, mert új gondolkodásmódot, szemléletet is el kell sajátítania. Mindezek ellenére nem kell megijedni: a mindössze 24, egyszerű betű elsajátítása után egymásra épülő, logikus lépésekből álló tanmenet következik.

A nyelv tanítása során igyekszem rávilágítani a koreai nyelv olyan szemléletbeli és nyelvtani jelenségeire, melyek részben vagy teljesen megegyeznek a magyar, vagy az angol nyelv bizonyos elemeivel. A tanulás interaktív módon, vizuális elemekkel (képek, ppt) kiegészítve, kis csoportokban történik, így az összes tanulónak lehetősége nyílik beszélni, illetve kérdéseket feltenni. A nyelv mellett fontosnak tartom, hogy a tanórák során a koreai kultúrával is megismerkedjenek a diákok, melyet személyes tapasztalatokkal alátámasztva, a tananyaghoz kapcsolódva mutatok be.