Kedves Nyelvtanulók,

úgy gondoltuk, hogy nem árt néha egy kis ösztönzés, ezért csokorba szedtük híres, sikeres nők idézeteit, melyek egytől-egyig igazak a nyelvtanulásra is. Nem is húzzuk az időt, jó csemegézést kívánunk, és reméljük, ösztönözően hat Rátok ez az idézetcsokor.

 “I didn’t get there by wishing for it or hoping for it, but by working for it.” – Estée Lauder

Mert a nyelvtudás sem csak úgy érkezik hozzánk, keményen meg kell érte dolgozni, de a jó hír az, hogy közben élvezetes is!

“If you don’t risk anything, you risk even more.” – Erica Jong

A nyelvtanulás egy kalandos út, mely során rengeteg időt, energiát és pénzt áldozol, viszont ha nem teszed meg, rengeteg lehetőségtől és élménytől esel el.

“One cannot accomplish anything without fanaticism.” – Eva Perón

Ez a nyelvtanulásra is különösképp igaz. Ha nekilátsz, az csak az első lépés. Minden nap tenned kell érte, minden nap fanatikusan keresni kell a gyakorlási lehetőséget.

“Change your life today. Don’t gamble on the future, act now, without delay.” – Simone de Beauvoir

Mert a nyelvtanulás mindig megváltoztatja a nyelvtanuló életét: kitárul egy új világ, melyben rengeteg új ember és új lehetőség vár Rád.

“When I’m tired, I rest. I say, ‘I can’t be a superwoman today.’” – Jada Pinkett Smith

Igen, van, amikor a nyelvtanuló is elfárad. Ilyenkor megpihen, hisz pihenés nélkül nem lehet hosszantartó erőfeszítéseket tenni.

“So I am 63 and I am not yet done. So what is your excuse? I never went to a University and I am proud to say so because I don’t think I have done too badly.” — Folorunsho Alakija, Vice Chair, Famfa Oil

Látjátok? Soha nem késő, soha nem lehet valid kifogást találni….Ha valamit igazán szeretnél, akárhány éves is vagy, menni fog!

“I know God will not give me anything I can’t handle. I just wish that He didn’t trust me so much.” – Mother Teresa

Hát igen, amikor a nyelvtani szerkezetekkel küzd a nyelvtanuló, vagy huszadjára botlik bele ugyanabba a szóba, és még mindig nem ismeri fel, akkor bizony felmerül némi kétség….de ez se tántorítson el, hiszen ha ezt az akadályt is megugrod, büszkén tekinthetsz vissza a sikeredre!

“I could not, at any age, be content to take my place by the fireside and simply look on. Life was meant to be lived. Curiosity must be kept alive. One must never, for whatever reason, turn his back on life.” – Eleanor Roosevelt

Ha azt akarod érezni, hogy élsz, tanulj nyelvet! Szerezz vele új barátokat, élj meg új élményeket, utazz és használd a nyelvet! Mert a tanulást sosem éri meg abbahagyni.

“You may encounter many defeats, but you must not be defeated. In fact, it may be necessary to encounter the defeats, so you can know who you are, what you can rise from, how you can still come out of it.” – Maya Angelou

Igen, lesznek kudarcélmények, lesznek mélypontok, melyek arra jók, hogy tanulj belőlük, majd visszatekintve lásd, milyen nagy utat tettél meg!

“Courage is like a muscle. We strengthen it by use.” – Ruth Gordon

Minél többet mersz megszólalni, annál jobban fogsz beszélni. Minél többször veszed a bátorságot, hogy új szerkezeteket használj, annál jobban beépül a tudásodba. Megérős vállalás, nem?

“You have to have confidence in your ability, and then be tough enough to follow through.” – Rosalynn Carter

Talán az egyik legfontosabb: hinned kell önmagadban! Mindvégig! Hisz ha Te nem teszed, akkor más miért tenné? Több milliárd embernek sikerül megtanulnia idegen nyelveket, miért épp Neked ne menne?

Meghoztuk a kedved a nyelvtanuláshoz? Jó hírünk van: csak egy kattintásra vagy tőle, sőt már ITT is vagy!

Várjuk jelentkezésed!