Kedves Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a pandémia ideje alatt képzésünk digitális oktatással zajlik!
Horvát nyelvtanfolyam

Miért a horvát nyelv?

„Ha ujjaddal megérinted a tengert, az egész világgal kapcsolatba kerülsz.” – Olja Savicevic Ivancevic

A horvát egy délszláv nyelv, legközelebbi rokonai a szerb, a bosnyák és a montenegrói. A magyartól minden szempontból nagyon különbözik, például minden igeidőben megkülönbözteti a nyelvtani nemeket. Latin betűkkel írnak, méghozzá úgy, hogy a kiejtést majdnem pontosan tükrözi az írott forma.

És miért érdemes horvátul tanulni?

Munka…

Több magyarországi képviselettel rendelkező multinacionális cégnél, illetve az idegenforgalomban is folyamatosan keresnek horvát nyelven jól beszélő munkatársakat. Ezen kívül természetesen a szomszédos Horvátországban is el lehet helyezkedni a nyelvtudással, akár csak egy nyári szezon erejéig is a vendéglátásban, egy hangulatos tengerparti étteremben.

... és szórakozás!

Talán a legtöbb ember számára azonnal a közeli tengerpart ugrik be Horvátország említése esetén. Az országban elbűvölő tengerparti városok és kis falvak találhatók, amik bővelkednek fehér homokos és kavicsos strandokban is. Nem is beszélve az ország belsejében található Plitvicei Nemzeti Parkról, ahol lélegzetelállító vízesésekben gyönyörködhetnek az idelátogatók. A horvát nyelvismerettel pedig nem csak ezek a látogatások könnyíthetők meg, hanem jobban meg lehet ismerni a horvát gasztronómiát  is – ez pedig igazán kihagyhatatlan. Messze földön híres ételeik például az ajvar, a brudet, a manestra és a burek.

Legyen bármi a cél, elmélyülés a horvát konyhában, nyaralás vagy természetjárás, munkavállalás itthon vagy a horvát tengerparton, a Soter Nyelviskola segíthet ezeknek az álmoknak a megvalósításában.

Egyedi tematikájú tanfolyamaink lehetőséget nyújtanak arra, hogy a hallgatók egyéni kéréseinek megfelelően alakítsuk a tananyagot, arra koncentrálva, amiben leginkább fejlődni szeretnének.

Horvát nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind csoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a horvát nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem horvátul gondolkodj, amikor horvátul beszélsz.

Csoportlétszám

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Horvát nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk, melyet igény szerint angol nyelven is kérhetsz.

Horvát nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 40 órás modul
Kezdő 2: 40 órás modul

Újrakezdő 1: 40 órás modul
Újrakezdő 2: 40 órás modul

Középhaladó 1: 40 órás modul
Középhaladó 2: 40 órás modul

Haladó 1: 40 órás modul
Haladó 2: 40 órás modul
Haladó 3: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Horvát kezdő (A1/1)
Indulás: 2021.05.24.Óraszám:
40
Nap:
H - Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
68 000 Ft
Horvát kezdő (A1/1)
Indulás:
2021.05.29.
Óraszám:
40
Nap:
Szo
Időpont:
09:00-12:15
Ár:
68 000 Ft
Horvát újrakezdő (A1/2)
Indulás:
2021.05.25.
Óraszám:
40
Nap:
K - Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
68 000 Ft
Horvát kezdő (A1/1) Živić Tímea anyanyelvi tanárnővelTEMATIKA
Indulás:
2021.06.21.(minimum 5 fő)
Óraszám:
40
Nap:
K - Cs
Időpont:
17:30-19:00
Ár:
72 000 Ft

Tanáraink

Živić Tímea

Živić Tímea anyanyelvi oktató

Jugoszláviában (később Szerbia) születtem. Többnyelvű családban láttam meg a napvilágot. Édesanyám magyar anyanyelvű, édesapám szerb és horvát származású. Így mindhárom nyelvet anyanyelvi szinten beszélem. Egyetemi tanulmányaimat Szerbiában, szerb nyelven végeztem el. Végzettségemet tekintve szociológus vagyok. Kezdetben filozófiát és szociológiát tanítottam magyar és szerb tannyelven, később az RTV Spektarban pénzügyi és HR területen dolgoztam. Így tettem szert az  üzleti és vállalati szaknyelvi tudásra.

2009-ben Szlovéniába költöztem, ahol újságíróként és nyelvtanárként dolgoztam. Magyar nyelvet oktattam szerb, horvát és szlovén anyanyelvű diákoknak. 2011-ben elvégeztem a Ljubljanai Egyetem Bölcsészettudományi Karának a szlovén mint idegennyelv felsőfokú  képzését.

2012-ben Budapestre költöztem.  2013 óta magántanárként felnőtteket oktatok szerb, horvát és szlovén nyelvre. Szerteágazó munkatapasztalatomnak köszönhetően képessé váltam az általános nyelvi kompetenciák mellett az üzleti, HR, pénzügyi és számviteli, média és idegenforgalmi szaknyelv tanítására. Például nálam tanult a Deutsche Presse-Agentur legújabban kinevezett nyugat-balkáni  társ tudósítója.

Számomra kiemelt jelentőséggel bír, hogy a nyelvtani tudás átadása mellett az órák során feloldjam diákjaim nyelvi gátlását  és bátran merjenek beszélni.