Holland nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Holland nyelvi képzésünk élő online oktatási formában indul

Miért a holland nyelv?

A boldogság gyökere: az akarj lenni, aki vagy. – Rotterdami Erasmus

Egy nagyon hasznos nyelv…..

A holland nyelvet körülbelül 25 millió ember beszéli. A holland a hivatalos nyelv Hollandiában, Belgium északi részén (Flandriában) és Suriname-on, illetve számos más korábbi holland gyarmaton. Belgiumban a nyelvet flamandnak hívják. Ez egy nyugati germán nyelv, és közeli kapcsolatban áll a német és az angol nyelvvel, ezért aki már tanult angolul vagy németül, annak egyszerűbb lesz a holland nyelv elsajátítása.

Munka...

Munkavállalás 2007. május 2-tól Hollandia is megnyitotta munkaerőpiacát az újonnan csatlakozott tagországok munkavállalói előtt, így már a magyar állampolgárok is munkavállalási engedély nélkül, szabadon dolgozhatnak Hollandiában. A holland munkavállalással kapcsolatban további információ a Werkzoekende oldalán található. Kombinált adó-és TB szám A munkába állást megelőzően a munkavállaló – a lakóhelye szerinti önkormányzatnál történő regisztrációja során – automatikusan megkapja a kombinált adó – és társadalombiztosítási, ún. BSN (Burger Service Number) személyazonosítót. A BSN szám a Hollandiában történő álláskereséshez is szükséges. Amennyiben a holland munkavégzés a három hónapot nem haladja meg, illetve a munkavállaló nem rendelkezik állandó holland lakcímmel (pl.: ingázó munkavállalás esetén), a BSN szám helyett a munkavállalónak az ún. SOFI személyazonosító számot kell igényelni a munkavégzés helye szerint illetékes adóhatóságnál.

...és szórakozás!

Hollandia nagyon kedvelt turista célpont, talán azért is, mert a hollandok rendkívül vendégszerető emberek.  A legkedveltebb rész természetesen a főváros, ahol számos kávéház, étterem és művészeti galéria várja a holland kultúrára vágyókat. Ha hollandul szólalsz meg, az a helyieket még boldogabbá, még szívélyesebbé teszi.

Holland nyelvtanfolyamainkon

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind csoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a holland nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem hollandul gondolkodj, amikor hollandul beszélsz.

Csoportlétszám

A csoport 6 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Holland nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

Holland nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 40 órás modul, Taal Vital, 1. – 3. lecke
Kezdő 2: 40 órás modul, Taal Vital, 4. - 6. lecke

Újrakezdő 1: 40 órás modul, Taal Vital,7. – 9. lecke
Újrakezdő 2: 40 órás modul, Taal Vital,10. – 12. lecke

Középhaladó 1: 40 órás modul, Taal Vital, 13. – 15. lecke
Középhaladó 2: 40 órás modul, Taal Vital 16. – 20. lecke

Haladó 1: 40 órás modul, Taal Totaal, 1. – 3. lecke
Haladó 2: 40 órás modul, Taal Totaal 4. – 6. lecke
Haladó 3: 40 órás modul, Taal Totaal 7. – 10. lecke
Haladó 4: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1:40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek

PONS
Taal Vitaal
Taal Totaal
Contact

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Holland kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.29.
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Holland kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.30.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Holland újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2024.01.30.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Holland újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2024.01.29.
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft
Holland középhaladó (B1/1)
Indulás:
2024.01.30.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
72 000 Ft

Diák vélemények

A tanár úrról csak jókat tudok írni. Mindig precízen, felkészülten érkezik az órára, látszik, hogy az adott témában mindent tud. Az anyagot érthetően magyarázza el, jó példákkal szemléltetve. Az különösen tetszik, hogy mindkét szempontból  (vevő és eladó) rámutat az adott dolog előnyeire és hátrányaira. Dani oktatási módszere nagyon tetszik, érthetően magyaráz és közben szórakoztató is. Az órái mindig nagyon jó hangulatban telnek, látszik, hogy lelkes, és szereti, amit csinál. Mindenképpen vele szeretném folytatni a tanfolyamot.
Alexandra

Én nagyon szívesen tanulok Önöknél. Igazából soha nem volt semmilyen elvárásom a tanárokkal kapcsolatban, csak hogy képesek legyenek átadni a tudást és jól tudjanak magyarázni (esetleg a tananyagot kreatívan kiegészíteni). Ezt én eddig mindig megkaptam és remélhetőleg a jövőben is így lesz.
Mihály

Holland kezdő tanfolyamra járok. Szerencsesnek érzem magam: az órák nagyon jó hangulatban telnek. Daniról, a tanárunkról is csak szuperlatívuszokban tudnék szólni: a felkészültsége, a célnyelvhez való személyes kötődése, tapasztalatai mind jelen vannak órán, csakúgy mint a közvetlen személyisége és humora. Másfelől a tanárunk sokat követel, maximalista. Sokat jelentene, igazából mindent (motiváció), ha vele folytathatnánk a kurzust.
Erika

Tanáraink

Betti

Betti
Betti vagyok, néderlandisztika szakos hallgató a Károli Gáspár Református Egyetemen. A holland nyelv és kultúra már régóta vonz, leginkább a nyelv szépsége (bár ezt sokan nem hiszik el) és a gazdag történelmi múlt miatt választottam ezt az irányt. A legfontosabbnak mindig a tanítványaim igényeit tartom, mert úgy vélem hogy a tanulás akkor a legkönnyebb, ha a felhasznált anyag érdekfeszítő és hasznos. Igyekszem az órákat színessé tenni kulturális tudnivalókkal illetve videókkal (persze holland nyelven), emellett pedig nagy hangsúlyt fektetek a szép kiejtésre és a beszédre.

Dani

Dani

Dóra

Dóra
Dóra vagyok, német-, holland- és latinszakos tanár. Diplomáimat 1993-ban ill. 1997-ben szereztem meg az ELTE Bölcsészettudományi Karán.  Pályám során középfokú oktatásban (Baár-Madas Gimnázium és Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest; Piarista Gimnázium, Vác) és felnőttképzésben (Állatorvostudományi  Egyetem és Károli Gáspár Református Egyetem,  Budapest) és különböző nyelviskolákban (London Stúdió,  Novoschool) dolgoztam. A Soterline nyelviskolának 2013 márciusa óta vagyok az oktatója.  Legfontosabbnak az élő beszéd készségének kialakítását, fejlesztését tartom: ezt a párbeszédet és vitát indító szövegek órai alkalmazásával igyekszem elérni.