Messzire kell mennem, ha Nálatok szeretnék tanulni?

 • Nem! Mi mindenhez közel vagyunk. Könnyen és gyorsan elérsz bennünket Budapest bármelyik pontjáról. Központunkat a Blaha Lujza térnél találod, a Dohány utcai helyszínünk pedig egy öt perces kényelmes sétával elérhető a központból indulva.  Ha egyéni nyelvoktatást rendelsz, mi megyünk Hozzád, bár igény esetén helyszínt is biztosítunk.

Milyen nyelveket tanulhatok Nálatok?

 • 28 féle nyelven tanulhatsz nálunk:
 • észak-európai nyelvek: norvég, svéd, dán, holland, finn
 • mediterrán nyelvek: európai portugál, brazil portugál, spanyol, olasz, török, görög, latin
 • távol-keleti nyelvek: koreai, japán, kínai, tibeti
 • kelet-európai nyelvek: szerb, horvát, cseh, szlovák, lengyel, orosz, ukrán, román
 • magyar, mint idegen nyelv – Hungarian as a foreign language
 • gyakori nyelvek: angol, német, francia, spanyol, olasz

Mit jelent, hogy a Soter Nyelviskola Engedélyezett Felnőttképzési Intézmény?

A felnőttképzési engedélyezés egy minőségügyi eljárás, mely során a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vizsgálta iskolánk képzési tevékenységét és a felnőttképzési szolgáltatásainkat.

Milyen korúak lesznek a csoporttársaim?

Mivel felnőttképző intézmény vagyunk, ezért hallgatóink többsége 18 év feletti, de túlnyomó részt a 25-55 éves korosztály választ minket. Senior nyelvtanfolyamainkon pedig a 45+ életkorú hallgatók vesznek leginkább részt.

Beszédcentrikusak lesznek az órák?

Minden nyelvtanfolyamunk beszédcentikus, ugyanakkor fontos elem a nyelvtan is, hiszen alapvető nyelvtani ismertek hiányában a beszéd nem fejleszthető. Nyelvtanfolyamainkon különös hangsúlyt kapnak a szóbeli gyakorlatok, míg az írásbeli feladatok jobbára otthoni teljesítést igényelnek. Minden nyelvtanfolyamunkon igyekszünk figyelembe venni azt, hogy ki miért jön a nyelvtanfolyamra, ki mire szeretné használni a nálunk megszerzett nyelvtudást.

Mennyi idő alatt szerezhetem meg az alapfokú nyelvtudást?

Az alapfokú nyelvtudás megszerzéséhez, bár nyelvenként illetve előzetes nyelvismeret fényében változhat, általában 150 – 200 óra szükséges.

Mennyi idő alatt szerezhetem meg az középfokú nyelvtudást?

Az középfokú nyelvtudás megszerzéséhez, bár nyelvenként illetve előzetes nyelvismeret fényében változhat, általában 350 – 400 óra szükséges.

Mikor van nyitva a nyelviskola?

Hétfőtől csütörtökig reggel 08:00-tól délután 17:00-ig vagyunk nyitva, péntekenként pedig reggel 08:00-tól délután 14:30-ig. Szombatonként csak nyelvtanfolyamok vannak, ügyfélszolgálat nincs.

Milyen intenzitású tanfolyamot javasoltok?

 • A heti 2×2 órás vagy 1×4 órás tanfolyamot javasoljuk − ez a minimum, amivel érdemes elkezdeni a nyelvtanulást. Ehhez ugyanannyi otthoni tanulást is hozzá kell számolni. Csak a rendszeres tanulással, ismétléssel és a házi feladatok elkészítésével érhető el igazán jó eredmény. Ha valakinek több ideje van, természetesen az intenzívebb tanfolyamokat javasoljuk.

Hogyan tudom befizetni a tandíjat?

 • A vírushelyzetre való tekintettel pénztárunk bizonytalan ideig zárva tart. A befizetések banki átutalással rendezhetők. Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket!

Tudok-e részletben fizetni?

 • Igen. Beiratkozáskor ha jelzed ezen irányú igényed, akkor a következő konstrukcióban tudod rendezni a tandíjad: az első részletet beiratkozáskor, de legkésőbb a tanfolyam indulásának napján kérjük rendezni, míg a második részlet a tanfolyam felénél esedékes.

Hogy működik a beiratkozás?

 • Amint kiválasztottuk a számodra megfelelő képzést, azonnal kapod is a jelentkezési lapot. A jelentkezési lap kitöltése után előkészítjük számodra a képzési szerződést/felnőttképzési szerződést, és annak aláírásával történik meg a beiratkozás. Természetesen minden felmerülő kérdésedre választ adunk, bőven van időd a szerződés áttanulmányozására, illetve a képzési programunkat is lehetőséged van átolvasni.

Mit hozzak magammal a tanfolyamra?

Füzetet, tollat és lelkesedést! A többiről gondoskodunk mi!

Van lehetőség becsatlakozásra?

Amennyiben még csak 1-2 alkalom ment le a nyelvtanfolyamról, úgy biztosítunk lehetőséget a becsatlakozásra. Természetesen az addig lement órák levonásra kerülnek a tandíjból, így kisebb összeget kell majd fizetned.

Mi történik, ha nem tudok jönni órára?

 • Jelezd akár a tanárod, akár a tanfolyamszerveződ felé, és igény szerint a tanár elküldi neked az óra anyagát, hogy semmiről se maradjál le.

Tudtok-e abban segíteni, hogy milyen nyelvi képzésre járjak?

 • Igen, írj egy e-mailt vagy telefonálj! A szintfelmérő eredménye-, illetve a megadott időpont alapján kiválasztjuk, hogy melyik a Neked leginkább megfelelő képzés.

Hányan lesznek egy csoportban?

 • A nyelvi kurzusok létszáma 4-8 fő, de természetesen ezen felül egyéni nyelvoktatást is vállalunk.
 • Senior tanfolyamaink kivételt képeznek ez alól, mivel ott minimum 6 fő szükséges az induláshoz.

Milyen szempont szerint alakítjátok ki a csoportokat?

 • A csoportokat a szintfelmérő eredménye alapján alakítjuk ki.

A tanfolyam árában benne van a tankönyvek ára is?

 • Nem, a tanfolyam díja a tankönyvet nem tartalmazza.

Kapok-e a tanfolyam végén papírt arról, hogy elvégeztem a kurzust?

 • Igen, tanúsítványt kapsz a tanfolyam elvégzéséről. A tanúsítvány megszerzéséhez két feltételnek kell teljesülnie: a tanfolyam több, mint 80 %-án részt kell venni, illetve a tanfolyami záróvizsgát 60 % felett kell teljesíteni.

Tudok-e Nálatok nyelvvizsgázni?

 • Nem, mi nyelvvizsgát nem szervezünk, ellenben minden típusú nyelvvizsgára vállaljuk a felkészítést. Természetesen igény esetén segítünk a megfelelő nyelvvizsgatípus kiválasztásában, illetve a nyelvvizsgára való jelentkezésben is.

Hogyan értesülök a legújabb bónusz-ajánlataitokról?

 • Ha feliratkozol a Hírlevélre, folyamatosan tájékoztatunk akcióinkról, kedvezményeinkről.
 • Ha követed Facebook oldalunkat, számos kedvezményt elnyerhetsz folyamatosan megújuló játékainkon.