Görög nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Miért a görög nyelv?

„Az vagy, amit újra és újra teszel. A kiválóság tehát nem tett, hanem szokás.”– Arisztotelész

Egy új abc, egy új nyelv, egy igazi új világ – ezt nyújtja a görög nyelv minden tanulójának. És bár összetett nyelvtani rendszere és ragozási táblázatai első látásra ijesztőek lehetnek, de hangzásáért, varázslatos betűiért és írásáért nagyon szerethető nyelv a görög. Aki egyszer elkezdi, az nem szívesen hagyja abba.

És miért érdemes görögül tanulni?

Munka…

A magyarországi képviselettel is rendelkező multinacionális vállalatok folyamatosan keresnek görög nyelven folyékonyan beszélő munkavállalókat. Ezen kívül természetesen az idegenforgalomban is mindig szükség van újabb és újabb idegenvezetőkre, vendéglátós szakemberekre és animátorokra, akik a mediterrán országban szeretnének dolgozni és legalább alap szinten beszélik a görög nyelvet is.

…és szórakozás!

A homokos tengerpartok, az ókori emlékek, az eldugott kis falvak és a nyüzsgő nagyvárosok is az ember eszébe juthatnak Görögország kapcsán. Itt együtt él a múlt és a jelen, ide látogatnak az ókori történelem szerelmesei, a romantikus és a családi vakációk kedvelői, a mediterrán kultúra, zene és konyha rajongói, mindazok, akik a lenyűgöző tájakat szeretnék bejárni és azok is, akik pusztán pihenésre vágynak. A görögök mindenkit meleg szívvel és örömmel fogadnak és még nagyobb az öröm akkor, amikor a turisták, mindenkit meglepve és elkápráztatva, saját nyelvükön szólnak a helybeliekhez.

Legyen bármi a cél, elhelyezkedés egy multinál, idegenforgalmi munka, egy még különlegesebb, igazibb nyaralás, vagy a görög kultúra jobb megismerése, a Soter Nyelviskola segíthet ezeknek az álmoknak a megvalósításában.

Hiszen egyedi tematikájú tanfolyamaink lehetőséget nyújtanak arra,
hogy a hallgatók egyéni kéréseinek megfelelően alakítsuk a tananyagot, arra koncentrálva,
amiben leginkább fejlődni szeretnének.

Görög nyelvtanfolyamainkon,

amelyek kezdőtől a felsőfokú nyelvvizsga előkészítőig, mind egyéni, mind kiscsoportos oktatás keretében elérhetőek, fejlesztjük mind a négy nyelvi alapkészséget (írás, beszéd, szövegértés, hallás), de a fő hangsúlyt a szóbeli kommunikációs készségre helyezzük!

Tanfolyamainkon nem csak a görög nyelvet adjuk át, hanem − észrevétlenül − a nyelvet működtető logikát, gondolkodásmódot, szemléletet is!

Így segítünk Neked, hogy ne fordíts folyamatosan, hanem görögül gondolkodj, amikor görögül beszélsz.

Csoportlétszám

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Görög nyelvtanfolyamaink folyamatosan indulnak, minden hónapban indulnak kezdő nyelvtanfolyamok is. Csoportjaink jellemzően együtt maradnak, így akár szünet nélkül tudják folytatni a következő modulon a tanulmányaikat.

A tanfolyam elvégzéséért tanúsítványt adunk.

Görög nyelvtanfolyam

Szintrendszer

Kezdő 1: 40 órás modul
Kezdő 2: 40 órás modul

Újrakezdő 1: 40 órás modul
Újrakezdő 2: 40 órás modul

Középhaladó 1: 40 órás modul 
Középhaladó 2: 40 órás modul 

Haladó 1: 40 órás modul                          
Haladó 2: 40 órás modul
Haladó 3: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Felsőfok 1: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag
Felsőfok 2: 40 óra, Tanáraink által összeállított tananyag

Használt tankönyvek

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló csoportok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Görög kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.27.
Online oktatás.
Óraszám:
40
Nap:
Szombat
Időpont:
09:00-12:15
Ár:
82 000 Ft
Görög kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.29.
Online oktatás.
Óraszám:
40
Nap:
H-Sz
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
82 000 Ft
Görög kezdő (A1/1)
Indulás:
2024.01.30.
Online oktatás.

Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
82 000 Ft
Görög újrakezdő (A2/1)
Indulás:
2024.01.30.
Online oktatás.
Óraszám:
40
Nap:
K-Cs
Időpont:
18:00-20:15
Ár:
82 000 Ft

Tanáraink

Tóth Kinga

Tóth Kinga

Tóth Kingának hívnak, és rajongásom a görög nyelv iránt 2005 óta töretlen. Abban az évben nyaraltam először Görögországban, de nagyon zavart, hogy nem tudom elolvasni a táblákat. Így a parti szuvenír boltban vettem egy kis szótárt, és nekiálltam megtanulni a betűket. Ott kezdődött minden! Hazaérve szinte azonnal el is kezdtem tanulni, eleinte nyelviskolában, később magánórákon.  Első látásra megszerettem az országot, és mindent, ami görög. Kétszer éltem is kint - Zakynthoson és Athénban - ezáltal még jobban beleláttam az igazi görög világba. Hazaköltözve multinacionális cégeknél kamatoztattam a megszerzett nyelvtudásom, és egyre jobban magával ragadott ez az egész. Tíz éven át napi szinten használtam a nyelvet, és munka mellett elkezdtem órákat is tartani. Közben idegenvezetői végzettséget is szereztem, görög nyelven vizsgáztam. Két évvel ezelőtt a multik világát elhagyva nyelviskolákban és privátban kezdtem tanítani, valamint városnéző sétákat szervezni görög turisták számára.  A SOTER Nyelviskola csapatához 2019 októberében csatlakoztam. Csoportos és egyéni óráimat igyekszem változatosan tartani, a nyelvtan mellett a beszédre és a helyes kiejtésre is nagy hangsúlyt helyezve. Célom, hogy minél több tanulóval megszerettessem ezt a különleges nyelvet!