Eszperantó nyelvtanfolyam

Tanuljon otthona kényelméből! Nyelvi képzéseink élő online oktatási formában is elérhetők!

Az eszperantó nyelv eredete

Az eszperantó nyelvet Dr. L. L. Zamenhof hozta létre 1887-ben "Reménykedő Doktor", vagyis Doktoro Esperanto álnév alatt. Reményei arra irányultak, hogy az eszperantóból egy könnyen megtanulható, nemzetek felett álló, ugyanakkor azokat összekapcsoló nyelv válhat.

Álma (ha nem is teljes mértékben) valóra vált: mára az eszperantó a legtöbbek, több mint 2 millió ember által beszélt mesterségesen létrehozott nyelv. Ez első pillantásra talán nem tűnik soknak, azonban az eszperantó nyelvet a világ minden táján használják, elsősorban Észak- és Dél-Amerikában, Kelet-Ázsiában és Európában – természetesen Magyarországon is. Az eszperantó tehát a legalkalmasabb nyelv arra, hogy rengeteg különböző országból származó embert, különféle kultúrákat megismerjünk. Ezt pedig már egyetlen tanfolyamon keresztül elérheti: 80 órás kezdő nyelvtanfolyamunk elvégzésével – megfelelő motiváció és szorgalom segítségével – egészen a középfokú nyelvvizsáig eljuthat!

Az "eszperantisták", illetve felmérések szerint ugyanis az eszperantót átlagosan mintegy négyszer olyan könnyű megtanulni, mint más nyelveket. Különösen igaz ez angol vagy újlatin nyelvtudásra alapozva, hiszen az eszperantó nyelv rengeteg szava latin- vagy angol eredetű, míg hangzása, ritmusa leginkább a spanyolra vagy az olaszra emlékeztet. Az eszperantóban az egyes szófajok mindig ugyanúgy végződnek –  főnevek -o, a melléknevek -a végződést kapnak – ráadásul a kiejtés fonetikus, vagyis mindent úgy ejtünk, ahogy írunk.

Az eszperantó nyelvet hol használják?

Az eszperantó egyetlen országban sem hivatalos nyelv. Ennek ellenére is beszélhetünk anyanyelvi beszélőkről: sok gyermeket születésétől kezdve tanítanak eszperantóul. Ennek fő oka, hogy a szülők felismerik, hogy az eszperantó nyelv ismerete tökéletes alapot jelent az angol illetve az újlatin nyelvek megtanulásához! Ezeket az előnyöket Ön is megtapasztalhatja, hiszen kiscsoportos, interaktív minden készségre kiterjedő nyelvóráink során nálunk is szinte anyanyelvi szinten elsajátíthatja az eszperantót,

A nyelvtanulóban felmerül, hogy ha nem lehet elutazni „Eszperantiába”, hol lehet gyakorolni, mire lehet használni a nyelvet? Szerte a világon találhatóak eszperantó közösségek, akik mindenkit tárt karokkal fogadnak, aki érdeklődik a nyelv iránt. Az internet elterjedése pedig elhozta az eszperantó nyelv virágkorát: chatszobák, klubok végeláthatatlan sora várja a gyakorolni vágyókat, ezen kívül novellák, költészet, sőt tudományos kutatások is egyre gyakrabban jelennek meg eszperantó nyelven.

Várjuk szeretettel eszperantó nyelvtanfolyamainkon, ahol tapasztalt tanáraink mindent megtesznek, hogy korszerű, jól felszerelt oktatótermeinkben sikeresen sajátíthassák el ezt a rendkívül egyszerű, mégis különleges nyelvet!

Csoportlétszám

A csoport 4 főtől indul el.

Egyedi esetekben elindítunk ennél kisebb létszámú csoportot, ugyanakkor a tandíj ott módosul.

Eszperanto nyelvtanfolyam

Polyák Melinda oktatásszervező
info@soternyelviskola.hu | +36 1 887 2391

Induló nyelvtanfolyamok

Amennyiben nem találod azt a nappárt, vagy azt az időpontot, ami Neked a legjobban megfelelne, kérünk, jelezd igényeidet az info@soternyelviskola.hu e-mail címen.

Eszperantó kezdőtől középfokig (100 óra)
Indulás:
2024.01.29.
Hét:
25
Nap:
H - Sz
Időpont:
17:30 - 19:00
Ár:
210 000 Ft
Eszperantó kezdőtől felsőfokig (120 óra)
Indulás:
2024.01.27.
Hét:
30
Nap:
Szo
Időpont:
09:00 - 12:15
Ár:
230 000 Ft