1. tévhit: a gyerekek jobbak a nyelvtanulásban

A felnőttek és a gyerekek teljesen máshogy tanulják a nyelvet, így a kettőt nem lehet összehasonlítani. A gyerekek például könnyebben tanulják meg az új hangokat, a felnőttek viszont ismerik a kommunikáció alapjait, tudnak írni és olvasni.

2. tévhit: túl sok idő megtanulni egy nyelvet

A nyelvtanulást akkor is beilleszthetitek a napirendbe, ha rengeteg dolgotok van. Jó módszer, ha átállítjátok a telefonotok és a számítógépetek nyelvét például angolra, vagy letöltötök pár nyelvoktató alkalmazást a mobilotokra, így a buszon, metrón is bőven lesz időtök tanulni.

3. tévhit: van, akinek nincs nyelvérzéke

Ezt általában azok szokták mondogatni, akik rossz tapasztalatokat szereztek az iskolában. Valószínűleg egy másik nyelv jobban érdekelt volna titeket, vagy a tanár oktatási stílusával volt probléma.

4. tévhit: a nyelvtanulás drága

Nincs szükségetek drága nyelviskolára ahhoz, hogy megtanuljatok egy nyelvet, hiszen ma már rengeteg honlapot, programot és mobiltelefonos alkalmazást használhattok, akár ingyen.

5. tévhit: angolul már mindenki tud

Bár az Európai Unióban élők 38 százaléka beszéli valamennyire az angolt, de az arányt főleg a skandináv országok javítják fel. Spanyolországban a lakosságnak mindössze 12 százaléka beszél angolul, Magyarországon és Szlovákiában 14 százalék. A világban is hasonló, 14,6 százalék az angolt mint idegen nyelvet beszélők aránya.

Forrás: eduline.hu