1. A senior nyelvtanulóknak általában több ideje van egy új nyelv elsajátítására, így biztosabban haladhatnak a cél felé, mint fiatalabb társaik.
  2. Az idősebb korhoz általában nagyobb anyanyelvi, vagy akár már meglévő idegen nyelvi szókincs is társul, így míg egy-egy nyelvtani szerkezet elsajátítása kihívást okozhat, addig az új szavakat mindenképpen könnyebb megtanulni, a már meglévőkhöz kötni.
  3. Több kutatás is bizonyítja, hogy a nyelvtanulás, több nyelv használata a mindennapok során egészen biztos recept az időskori feledékenység és koncentrációs zavarok ellen.
  4. Nyelvtanulóként a tanfolyamokon garantált a társaság, itt senki nem lesz egyedül és nem fog unatkozni. A senior csoportjaink sokkal inkább nyelvi klubként működnek, mint hagyományos értelemben vett nyelvtanfolyamként. Ugyanakkor ezzel hatékonyságuk nem csökken, sőt még nő is, hiszen a kommunikáció gyakorlásában hatalmas plusz motivációt jelenthet a barátságos, biztonságos és nyugodt légkör.
  5. Egy új nyelv elsajátításával hatalmas lépést lehet tenni más emberek és kultúrák felé, így talán a külföldre költözött családtagokat is könnyebb lesz meglátogatni és megismerni az új otthonukat.

(nyest.hu, theguardian.com)