Nyakunkon az ősz! A nappalok látványosan rövidülnek, egyre hamarabb kezd el lemenni a nap. Lassan a fák lombkoronája is színt vált, mielőtt a földre hullanának a színes falevelek. Nincs mese, itt az ősz.

Ugyanakkor búslakodásra semmi ok, hiszen a természet ilyenkor is ezernyi jóval ajándékoz meg minket – gondoljunk csak a tavaszi munka ősszel szüretelt gyümölcseire.

Bár logikusnak tűnik azt állítani, hogy a tavasz a megújulás évszaka, mi mégis azt gondoljuk, hogy az ősz az egyik legkitűnőbb alkalom arra, hogy megváltoztasd az életed.

 

 • Több időd jut magadra
  Tudjuk, hogy lehetetlen egy napba 24 óránál többet belesűríteni, de ősszel valahogy több idő jut saját magunkra esténként. Ez talán azért is van, mert munka után nem rohanunk a strandra, vagy nem chillezünk a kedvenc kávézónk teraszán. A nyári sportok szezonja véget ért, a télieké még nem kezdődött el. Miért is ne használnánk ki ezt az időt arra, hogy elgondolkozzunk azon, mit is szeretnénk az életben? Karriert befutni egy másik területen? Új hobbiba kezdeni? Valami új dolgot tanulni? Új országba költözni? Miért ne lehetne az ősz a kihívások időszaka, mikor megpróbálsz magadból minél többet kihozni, hogy az életedet még jobbra fordítsd?
 • Jut elég idő arra, hogy számot vess a múlttal, és tervezd a jövőt
  Épp úgy, ahogy a természetben megfigyelhetőek a ciklusok, az állandó körforgás, úgy a mi életünk is folyamatos változásban van. Nehezebb idők jönnek, majd elmúlnak újabb lehetőségeket maguk mögött hagyva. Válassz egy esős napot, és gondold végig az elmúlt pár hónapodat, és összegezd azt, amit elértél. Majd vedd számba az életcéljaidat, és hogy az elkövetkező hónapokban, milyen fontos dologra szeretnél koncentrálni. Ezzel már el is indulsz azon az úton, amely a céljaid eléréséhez vezet. Az ősz a fókuszálásra kitűnő időszak, hiszen semmilyen nyári kert parti vagy nyaralás nem vonja el a figyelmedet. Elköteleződhetsz a választott utad mellett, és elkezdhetsz sétálni rajta.
 • Kezdd el most, és légy készen tavaszra
  A hűvösebb, alkonyati esték kitűnő alkalmat adnak arra, hogy tanulj. Akár iskolában, akár otthon, csoportosan vagy egyedül, forró csokit szürcsölve otthon vagy jó társaságban – amelyikre éppen vágysz.
  Az őszi tanulás extra szépsége, hogy akár már tavaszra vagy nyárra használható tudás birtokában leszel. Csábítóan hangzik, igaz?

 

Ne hagyd ki ezt a kitűnő lehetőséget! Gondolkozz, tervezz és fejlődj!

Sőt van agy jobb ötletünk: fejlődj velünk!  Ősszel nyelvtanfolyamok egész hada fog indulni nálunk, azaz a különleges nyelvek iskolájában. Ha esetleg a dán, a koreai, a szlovák vagy bármelyik a további 265 nyelvünk közül szükséges a terveid megvalósításához, ne habozz, jelentkezz, hogy tavaszra már használható nyelvtudással valósíthasd meg terveid!

 

Szép, tartalmas, eredményes őszt kívánva várjuk jelentkezésed ITT